Deadhead Chocolate Rum není vlastně rum v pravém slova smyslu, nemá totiž potřebnou sílu – má „jen“ 38%. Je to vlastně rumový lektvar a ochucený rum (v této kategorii je například i oblíbené malibu). Tento čokoládový rum se destiluje (Pot still) ze směsi ve složení třtinová melasy, šťáva z třtiny a čokoládový likér. Následně zraje 6 let v sudech po sherry.
Vlastnosti rumu a zkušenosti s ním
Lehký rum (rumový likér) definuje zajímavá vůně s tóny kávy, karamelu a kakaa. Chuť je bohatší – kromě tradičních rumových chutí zaujme silnější kakao, ale také sladká třešeň a více vanilky. Dochuť je pak trochu kořeněná, ale stále decentní.
Krátké zhodnocení
Zajímavý rum s příchutí hořké čokolády budete popíjet z originální láhve – vypadá jako vysušená hlava opice. Do sbírky také doporučujeme hlavní produkt značky – Deadhead rum 6y. Ten je pro změnu v láhvi v podobě vysušené lidské tsantsa hlavy.
Výhody
- originální láhev
- zajímavá chuť - čoko rumový likér
Závěr recenze: Čokoládový rum pro příznivce neobvyklých chutí... a neobvyklých lahví. Tahle se v baru určitě bude vyjímat.
Vlastnosti
Deadhead Chocolate Rum | |
|---|---|
| Cena | 1 149 Kč |
| Cena za jednotku | 0 Kč/l |
| Značka | Deadhead |
| Objem láhve (l) | 0,70 |
| Balení | Čistá láhev |
| Původ rumu | Mexiko |
| Lahvovaný | Mexiko |
| Styl | Elixir, Infused |
| Typ (hlavní složka) | Melasa |
| Obsah alkoholu (%) | 35,0 |
| Doba zrání (roků) | 5 |
| Styl zrání | Tropické |
| Zrání-typ sudu | Vypálený dub |
| Barva | Tmavá |
| Chuť | Vanilka, Čokoláda, Třešně, Káva, Kakao |
| Vůně | - |
Co o Deadhead Chocolate Rum píše eshop
Aroma: Ve vůni dominuje káva, karamelky a lehký kakaový nádech, na patře pak čokoláda Chuť: Bohatá, kakao s dezertním charakterem, tóny sladkých třešní a vanilkové limonády...


Vývoj ceny Deadhead Chocolate Rum
Mohlo by vás zajímat
-
Timon The Spirit Of Adventure - karibský spiced rumový spirit (recenze) -
Ritero Xaperle Rum by Horkýže Slíže - dominikánský rum od rockerů (recenze) -
Cab-Ron Triple Oak Sherry Cask Finished – karibský rumový blend finišovaný ve španělské bodeze -
Botran Roajú - aneb jak chutná originální guatemalský rum finišovaný v sudech od vína z Burgosu (recenze) -
Deadhead Rum 6y - rum ze „sušené hlavy“ jsem opravdu ještě nepil, jak tedy chutná? -
Hampden 1753 - středně esterová pot still 3 letá jamajka z ex-bourbon sudu -
Planteray Terravera Single Vintage Mauritius 2013 - recenze limitky z oblíbené kolekce Terravera -
Rum Shark Venezuela 2009 61,5% „Salto Angel“ - jak chutná španělská unikátní sudovka? -
El Dorado 15 - vstup do světa typických guyanských rumů -
Kirk and Sweeney Sherry Single Barrel - dominikánská rumová limitka s finišem po sherry


